Bedrijven

Fijnste Restaurant Van NL: Bistrot Neuf

Afgelopen week werd de prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2017 uitgereikt. De winnaar van dit jaar is Bistrot Neuf. De jury gaat elk jaar op zoek naar bijzondere adressen waar je je even in Frankrijk waant. Het thema is dit jaar: Franse brasserie.

De Franse ambassadeur, Philippe Lalliot, reikte de prijs uit aan Rex Neve, eigenaar van restaurant Bistrot Neuf. Juryvoorzitter Tom Kellerhuis citeerde uit het rapport: “De voortdurend vernieuwde kaart is iedere keer verrassend. En nog altijd is het plek waar je je (internationale) gasten graag mee naar toe neemt: het is hip, bruisend, eigentijds en je kunt er, iedere keer weer, op rekenen dat het eten ver boven het gemiddelde uitsteekt.”

Franse klassiekers in A’dam
Bistrot Neuf is ontstaan uit de wens van eigenaar Rex Neve om goed en warm Frans te kunnen lunchen en dineren in Amsterdam. Genieten van goede escargots, hommard, côte de boeuf en huisgemaakte pâtes zoals hij dat tijdens al zijn wijnreizen in Frankrijk graag deed. Dit kon volgens Neve nog niet voldoende in de hoofdstad. Chefs Pascal Tooms en Thijmen Veenman zijn trots dat ze, naast dat ze voor de vierde keer op rij beloond worden met een Bib Gourmand, ook deze prijs uit handen van vakgenoten mogen ontvangen.

Jury
De jury bestond dit jaar uit televisiekok Alain Caron, Tom Kellerhuis, hoofdredacteur van HP/De Tijd, Jo Simons, oud-hoofdredacteur van Leven in Frankrijk en Cathelijne van Vliet, huidig hoofdredacteur van Leven in Frankrijk.

Genomineerden
Na een oproep op zowel de website van Leven in Frankrijk als in het magazine ontstond er een lijst van restaurants waaruit de jury uiteindelijk 10 genomineerde samenstelde.

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen