Bedrijven

Hotel Arena A'dam vandaag officieel heropend

De verbouwing van Hotel Arena aan het Oosterpark in Amsterdam is vanaf 1 september officieel voltooid. Al 25 jaar lang is Hotel Arena een instituut in het culturele en gastvrijheid landschap van Amsterdam. Ondernemer en eigenaar Paul Hermanides heeft het volledige design en gedachtegoed vernieuwd om zo het hotel te herpositioneren als een ‘In the City Park’ – concept voor zowel toeristen als de Amsterdammer zelf.

De verbouwing is voltooid met een nieuwe hotelvleugel (inclusief 16 nieuwe kamers), Café-Restaurant PARK, creatieve meeting en event studio’s en een nieuwe look voor het volledige pand.

Wees- en gasthuis
Het hotel is gevestigd in het monumentale St. Elisabeth Gasthuis in het bruisende Amsterdam Oost. Na dienst te hebben gedaan als wees- en gasthuis werd de locatie begin jaren tachtig in gebruik genomen als jeugdhostel. Onder leiding van Paul Hermanides ontwikkelde het budget hotel zich tot een luxueuze toplocatie, wat resulteerde in een viersterren beoordeling in 2009. Het nieuwe uiterlijk van het hotel start een volgende fase in de bruisende geschiedenis van het hotel.

Verbinding tussen stad, groen en gast  
Verantwoordelijk voor het redesign zijn TeamV Architectuur en TANK Interior Design. Samen creëerden zij een balans tussen de historische omgeving en het vele groen van het Oosterpark. De ziel van Hotel Arena en de stad Amsterdam komen naar voren in het vele glas, open structuur, groen en aardse tonen.

Nieuwe hotelvleugel
Hotel Arena is een onmiskenbaar onderdeel van Amsterdam en wil haar inwoners verbinden met bezoekers, en vice versa. Het aantal kamers is toegenomen naar 139 door de bouw van de nieuwe hotelvleugel maar ademen de sfeer van een intiem boutique hotel.

Ontmoetingsplek voor iedereen
Een nieuwe lay-out en design verbinden het gebouw met het naastgelegen park, wat resulteert in een omgeving waar alle sociale en culturele achtergronden elkaar vinden. Dit komt ook terug in het op groente gefocuste menu van PARK. De kruidentuin van het restaurant is een belangrijk onderdeel van het nieuwe design. De historische kapel is samen met de nieuwe galerie een ontmoetingsplek voor iedereen die wil genieten van concerten, debatten, theater- en filmvoorstellingen. Vijf nieuwe studio’s en een zonnige patio zijn locaties waar professionals elkaar kunnen treffen, inspireren en gemeenschappelijke initiatieven ontstaan.

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen