Biernieuws

Redbeans: klimaatneutrale koffie met Hier-logo

Neuteboom Koffiebranders uit Almelo introduceert het nieuwe, duurzame koffieconcept Redbeans. Dit is naar eigen zeggen de eerste, klimaatneutraal geproduceerde koffie die het Hier-logo mag dragen.

Bij de productie van Redbeans wordt de CO2-uitstoot niet alleen gecompenseerd, maar ook geminimaliseerd. Ten eerste wordt biologisch geteelde koffie gebruikt. Dat zorgt voor een veel puurder product en minimale impact op het milieu omdat er géén bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt.

Groene stroom
Daarnaast wordt Redbeans verpakt in aluminiumvrije folie en wordt bij de productie ervan gebruik gemaakt van groene stroom en biologisch opgewekt gas.

Compensatie
Ook wordt de CO2 die toch nog vrijkomt, gecompenseerd via de zogeheten Gold Standardcertificaten. Ten slotte is Redbeans gemaakt van honderd procent handgeplukte Arabicabonen, biologisch geteeld en ingekocht volgens de handelsvoorwaarden van Max Havelaar/Fairtrade.

Het Redbeans assortiment is vanaf deze maand beschikbaar via groothandels, vendingbedrijven en supermarkten.

Hier
Hier is een initiatief van meer dan veertig maatschappelijke organisaties in Nederland, van Wereld Natuur Fonds tot Unicef, van Rode Kruis tot Greenpeace. Deze organisaties maken zich zorgen over de gevolgen van de klimaatverandering. Daarom realiseren ze projecten rond klimaatverandering en roepen ze Nederland op tot ander gedrag.

Klik hier voor uitleg over het Hier-logo. Klik hier voor meer informatie over Redbeans.

Reacties

Reactie toevoegen