no Forks
Branchenieuws
Advertorial

Bezorging & take-away: zo doe je dat

De impact van het coronavirus op de horeca is ongekend. Maar de veerkracht van ondernemers is groot. Ze ontdekken verschillende creatieve manieren om door te gaan én de binding met hun gasten te houden. Bezorging en take-away zijn voor de hand liggende opties. Maar hoe pak je het aan? Wij serveren 5 praktische tips.

Creëer thuis een restaurantbeleving

Hoewel de horeca alweer een tijd geopend is, draaien vele zaken nog lang niet op volle toeren. De nieuwe regels maken het niet overal even makkelijk, plus mensen zijn wat voorzichtiger. Bezorging en take-away zijn slimme manieren om toch wat extra omzet binnen te halen. Maar hoe pak je dat aan? Wij serveren 5 praktische tips.

Tip 1: Kies voor het juiste verpakkingsmateriaal

Goede verpakkingen houden het eten op hun plek en zorgen dat niets lekt. Voor gerechten met ‘natte’ ingrediënten (zoals soep of taco’s met sappige kip) kun je het beste een verpakking van ‘bagasse’ gebruiken, dit materiaal blijft goed in vorm en wordt niet zacht.Voeg ook servetten, bestek en eventueel verfrissingsdoekjes toe.

Tip 2: Personaliseer de bestelling met jouw logo

Zorg dat alle verpakkingsmaterialen herkenbaar zijn met jouw logo. Dit realiseer je heel eenvoudig door een stempel van je logo te laten maken en alles daarmee te bedrukken. Ook leuk als mensen hun bestelling delen op social media, dat is weer gratis reclame voor jouw zaak.

Tip 3: Maak van al je gerecht een DIY-maaltijd

Geef je gasten een geweldige beleving in huis met Do It Yourself. Verpak alle ingrediënten los en voeg duidelijke instructies toe. Zo waant de gast zich even chef-kok.

Tip 4: Zet je bediening in

Jouw eigen personeel kent de gast natuurlijk het beste en zorgt voor het ultieme gevoel van herkenning en gastvrijheid. Zet hen daarom in voor bezorging en take-away. Een bekend gezicht wordt gewaardeerd door gasten.

santa maria

Tip 5: Voeg een persoonlijk bedankbriefje toe

Hoe leuk is een klein extraatje bij de bezorging of take-away? Met een handgeschreven briefje houd je het contact warm. En: hoe origineler de tekst, hoe groter de kans dat jouw gasten het delen op social media.

Kies Tex Mex-gerechten voor jouw bezorging en take-away

Gerechten uit de Tex Mex-keuken zijn ideaal voor bezorgen en afhalen. Ze zijn compact, zitten bomvol smaak en hebben weinig handelingen in de keuken. Ontdek de culinaire mogelijkheden, ga aan de slag met No Forks!

NO FORKS

by Santa Maria

Lees meer over Santa Maria

Gerelateerd nieuws

santa maria No Forks
maandag 6 juli 2020