Food waste challenge
Branchenieuws

“Horeca kan 291 miljoen euro besparen”

Vandaag werd op de Horecava in Brasserie 2050 de winnaar van de Food Waste Challenge bekend gemaakt. 

“Door maatregelen te nemen tegen voedselverspilling kan de Nederlandse horeca jaarlijks 30,5 miljoen kg voedsel besparen. Dit komt neer op een mogelijke besparing van 291 miljoen euro en een reductie van 60.500 ton kg/CO2 uitstoot per jaar”, zegt Jos Klerx, sectorspecialist Horeca & Recreatie.

Grote besparing 

Hij baseerde dit op een nulmeting die de bank deed op de cijfers van de Food Waste Challenge, waaraan bijna 100 horecabedrijven deelnamen. Gezamenlijk bespaarden zij 75.240 kg voedsel wat gelijk staat aan een besparing van 757.775 euro en 150.480 kg CO2-reductie. Na bekendmaking van de cijfers en winnaars onthulde minister Carola Schouten samen met Rabo-topman Wiebe Draijer op de Brasserie 2050 het horecalogo tegen food waste. In dit logo is mascotte Becky verwerkt en deelnemende bedrijven mogen dit logo gebruiken.

De minister was ook uitgenodigd om de winnaars van de Food Waste Challenge bekend te maken. Dat zijn geworden: Bilderberg Hotel De Bovenste Molen (Venlo), Brownies&downieS (Leiden) en La Tasca (Delft). Aansluitend gaf minister Schouten bovendien het startsein voor de Foodie Bag: een papieren zak die deelnemende horecabedrijven uitdelen aan hun klanten om voedselresten mee te nemen naar huis, zodat ze niet worden verspild.

horecafoodwastechallenge.nl, Brasserie 2050

Tags: 

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen