3 Nederlandse chefs strijden in S.Pellegrino
Branchenieuws
Foto 123RF.com

3 NLse chefs in halve finale S.Pellegrino '18

De 10 halve finalisten uit de Benelux voor S.Pellegrino Young Chef 2018 zijn bekend; onder hen 3 Nederlandse. Over 3 maanden strijden zij om een plek in de internationale finale, waar zich in totaal duizenden chefs uit meer dan 90 landen voor hadden aangemeld.

De Nederlandse kandidaten zijn:
* Jeffrey Laarberg, souschef Inter Scaldes in Kruiningen, met zijn versie van de oer-Hollandse hutspot;
* Pasquale Carfora, chef de partie Grand Café Krasnapolsky, met zijn gerecht Passeggiata a Rotterdam;
* Simukai Gozo, souschef Wannee in Leeuwarden, met zijn gerecht Tomato To-mah-to.
Klik hier voor alle kandidaten van de Benelux.

De halve finale voor de Nederlandse en Belgische chefs, vindt plaats op maandag 25 september in Den Haag. De jury bestaat uit Ron Blaauw, Jaimie van Heije, René Matthieu, Peter Goossens en David Martin.

Groei van 30%
In totaal waren er voor de internationale competitie dus duizenden aanmeldingen uit meer dan 90 landen; dat is 30% meer dan in 2016. De kandidaten voor de eindstrijd van 2018 (in juni) worden eind december 2017 bekendgemaakt. Elke finalist krijgt een mentor - een lid van zijn regionale jury - die hem begeleidt, helpt bij het verbeteren van zijn gerecht en hem ondersteunt tijdens zijn voorbereiding voor de wereldfinale.

S.Pellegrino
Met de competitie wil S.Pellegrino jonge talenten wereldwijd scouten. Volgens de organisatie is het 'een unieke gelegenheid om culinaire talenten van over de hele wereld te ontmoeten, ideeën te delen, in contact te komen met verschillende culturen en om heel veel te leren'.

"De wedstrijd gaf mij zelfvertrouwen in mijn keuzes voor de gerechten en is een drijfveer om nieuwe ingrediënten alsook kruiden te ontdekken", aldus Andrea Miacola, Benelux-finalist S.Pellegrino Young Chef 2016. "De competitie laat zien dat de creativiteit in de keuken altijd blijft voortbestaan en geeft je de kans om te observeren, te leren en te ontdekken."

Reacties

Reactie toevoegen