Branchenieuws

Acties The Grand voor Earth Guest Day

Zo'n 150.000 medewerkers van hotelketen Accor in meer dan 100 landen laten op Earth Guest Day, woensdag 22 april, zien hoe zij omgaan met duurzaam ondernemen en het milieu. Daaronder ook Sofitel Amsterdam The Grand.

Het doel van Earth Guest Day is bewustzijn creëren voor het feit dat de hele mensheid te gast is op de planeet aarde en daar respectvol mee om moet gaan. Sofitel The Grand houdt daarom deze dag diverse activiteiten.

Acties

Zo trekt het managementteam er opuit om vanaf een boot de omliggende grachten rondom het hotel schoon te scheppen. En in navolging van het traject The Young & The Grand dat startte in 2006, krijgen kinderen uit de buurt voorlichting over hoe zij bewuster met water om kunnen gaan. Daarna mogen zij zwemmen in het verwarmde binnenzwembad.

Biologisch
Gasten van The Grand kunnen 's avonds aanschuiven bij het Black & Bio Dinner bij kaarslicht. Dat bestaat uit biologische drankjes en gerechten. Daarnaast adopteert het hotel, net als vorig jaar, twee biologische appelbomen van landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. Gasten van The Grand zien dit dan later terug als ze een stuk huisgemaakte, biologische appeltaart bestellen.

Signaal
"Wij vinden het heel belangrijk om deel te nemen aan Earth Guest Day", zegt general manager Robert-Jan Woltering. "Zeker nu ons hotel grondig verbouwd wordt. Dat is de ideale gelegenheid om zeer scherp te kijken naar hoe wij een concrete bijdrage aan de verbetering van het milieu kunnen leveren. Wij willen een signaal afgeven dat aandacht voor duurzaam ondernemen juist ook in het vijfsterrensegment heel belangrijk is."

Reacties

Reactie toevoegen