Branchenieuws

Amsterdam is Hoofdstad van de Smaak 2009

Amsterdam is in 2009 Hoofstad van de Smaak, maakt de organisatie van de Week van de Smaak bekend. Het jaarthema is 'Stad van duizend-en-één-smaken', een verwijzing naar de vele culturen die de stad rijk is.

Amsterdam wil zich daarbij richten op brede lagen van de bevolking met een diverse culturele achtergrond. Jeugd en ouderen zijn bijzondere aandachtsgroepen.

Proeftuin Amsterdam
In samenwerking met Proeftuin Amsterdam worden komend jaar talloze activiteiten georganiseerd die hun hoogtepunt beleven tijdens de derde Week van de Smaak, van zondag 20 tot en met zondag 27 september 2009. Proeftuin Amsterdam is een actieprogramma waarmee Amsterdam gezonde en duurzame voeding in de stad en ommeland wil bevorderen.

Activiteiten
Het activiteitenprogramma van Amsterdam is reeds in ontwikkeling. Zeker is al dat het landelijke openingsevenement van de Week van de Smaak in de hoofdstad plaatsvindt. Met het vele dat Amsterdam te bieden heeft, zijn de activiteiten in de Week van de Smaak verzekerd van een nationale, zelfs internationale uitstraling, aldus de organisatie.

Overdracht

Zwolle, de Hoofdstad van de Smaak 2008, draagt de fakkel op donderdag 22 januari over aan Amsterdam.  Het decor van de overdracht wordt gevormd door de BioVak: de grote, jaarlijkse beurs en ontmoetingsdag voor biologische boeren en tuinders. Deze vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle en wordt geopend door Prinses Margriet.

Organisatoren
De Week van de Smaak is een gezamenlijk initiatief van Biologica, smaakambassadeur Pierre Wind, Euro-Toques, Slow Food Nederland, Kunsthal Rotterdam en Streekeigen Producten Nederland. Het evenement wordt komend jaar onder andere mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS, VSBfonds, Provincie Noord-Brabant en Stuurgroep LIB.

Meer informatie: website Week van de Smaak.

Reacties

Reactie toevoegen