Branchenieuws

Beste koffie Breda bij Latte's and Literature

Latte's and Literature schenkt het lekkerste kopje koffie van Breda. Daarna volgen Sloo en Studio Dependance.

Dat blijkt uit onderzoek van Vakantierecept.nl. Latte's and Literature aan de Nieuwstraat kreeg een 8,1 van de onderzoekers. De koffie was er 74 graden - en laat 75 graden die ideale koffietemperatuur om te serveren zijn.

De onderzoekers: "Verstopt in het centrum van Breda met banken om te relaxen of om een boek te lezen (kunt hier ook boeken kopen). Een rustige plaats om te genieten van koffie zoals het moet zijn."

"Zacht, vers, heeft aroma en staat totaal in balans met zijn omgeving. "Geen oneffenheid te bekennen. Een overheerlijk kopje koffie."

Runner-ups
De tweede en derde plek gingen naar respectievelijk Sloo aan het Van Coothplein en Studio Dependance aan de Vismarktstraat. Beide kregen een 8, maar de koffie was bij Dependance net iets duurder.

Algemeen
Over het algemeen vindt Vakantierecept.nl de koffiebeleving in Breda degelijk en tevredenstellend. "Zeker met slechts 2 onvoldoendes onder 63 zaken." Ook het personeel en de service zijn in het onderzoek zeer positief beoordeeld. Met name de snelheid van bediening en de natuurlijke houding.

"Helaas is de koffietemperatuur nog een onderschat criterium. Niet iedereen hoeft barista te zijn, maar het is wel van belang dat je weet hoe een goed kopje koffie wordt gezet en wat de belangrijkste criteria zijn. Het zijn immers de details die net het verschil kunnen maken."

Momentopname
Verder benadrukt Vakantierecept.nl dat het onderzoek een momentopname is waarbij subjectieve criteria een rol spelen en dat het dus niet betekent dat een koffiebeleving ergens structureel goed of slecht is.

"De horeca is echter gebaseerd op momentopnames van gasten en het herhalingsbezoek wat hiervan afhankelijk kan zijn. Niet verslappen is daarom een belangrijke conclusie  in dit onderzoek."

Bron: Vakantierecept.nl.

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.