Bitterzoet is ‘zwaar’ Huisbier van het Jaar
Branchenieuws
Foto Pim Ras

Bitterzoet is ‘zwaar’ Huisbier van het Jaar

Bitterzoet is het Huisbier van het Jaar geworden in de categorie zwaar.

De jury heeft afgelopen week verschillende huisbieren geproefd en beoordeeld. Uit de inzendingen is een top 3 gekomen in de categorie licht (tot 6,5%) en zwaar (vanaf 6,5%). Bitterzoet (zwaar) van Broer & Zus in Beverwijk en Eastern Farm Eagle  (licht) van Craft & Draft  in Amsterdam, zijn door de jury verkozen tot Entree Huisbier van het Jaar 2019.  

Jury unaniem

De juryleden waren unaniem in hun keuze voor Bitterzoet, de porter van café en stadsbrouwerij Broer & Zus in Beverwijk. Dit bier werd in 2016 ook al winnaar. De jury vond de top 4 met kop en schouders boven de rest uitsteken. “Er zit een oceaan tussen het beste en het slechtste bier in deze categorie”, stelt Henri Reuchlin. Bitterzoet is volgens Reuchlin een fantastisch bier en helemaal in balans. “Dit bier is een statement.” Fiona de Lange prijst ook de mooie balans. “De gebrande tonen slaan niet door en de zachte, fijne tonen komen terug.”

De jury ‘zwaar’ (vanaf 6,5%) bestond uit Theo Flissebaalje, Gery Uijtenhaak, Henri Reuchlin en Fiona de Lange. Ze beoordeelden bij brouwerij Maximus 21 ingezonden bieren.

Gerelateerd nieuws