Branchenieuws

Chefs in actie tegen voedselverspilling

Damn Food Waste lanceerde donderdag 4 juni het Chefs Manifest. Daarmee roept de organisatie chefs uit heel Nederland op om minder voedsel te verspillen en gasten, leerlingen, thuiskoks en collega’s te inspireren minder eten weg te gooien.

Chefs zorgen met hun voorbeeldfunctie niet alleen voor milieuwinst in hun eigen keuken, maar ook bij anderen. Jonnie Boer en Jonathan Karpathios zetten zich in tegen voedselverspilling en tekenden het Chefs Manifest.

Chefs Manifest
Hiermee beloven zij zich in te zetten om minder te verspillen, door hun menu’s zullen daar zoveel mogelijk op af te stemmen en ook om hun team en gasten te inspireren om minder eten weg te gooien.

Kennis en techniek
Volgens Damn Food Waste, Koninklijke Horeca Nederland, Dutch Cuisine, Slow Food Chefs Alliantie en Euro-Toques hebben chefs de kennis en technieken in huis om voedselverspilling tegen te gaan en kunnen zij anderen inspireren hetzelfde te doen. Daarom introduceren zij het Chefs Manifest tegen voedselverspilling.

Ondertekenen
Als u het manifest ook wilt ondertekenen, kunt u de stappen op de website van Damn Food Waste volgen. Op zondag 14 juni wordt tijdens het Damn Food Waste Rotterdam het manifest officieel gepresenteerd aan het publiek.

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen