Branchenieuws
Foto Olger Kooring

'Cultuur is hét ingrediënt voor de toekomst'

Tijdens de horecavakbeurs Gastronomie in de Jaarbeurs in Utrecht betrad sterrenchef Massimo Bottura het podium om het publiek te overtuigen van de gezonde en streekgebonden keuken.

In het kader van het thema Health Cuisine kwam de 3-sterrenchef op dinsdag 10 november naar de vakbeurs Gastronomie om een masterclass te geven over gezonde gastronomie. Health Cuisine gaat vooral over de (her)ontdekking van gezonde eetculturen met topchefs wereldwijd, waar de Italiaanse keuken en eten van dichtbij, ofwel ‘from farm to fork’, goede voorbeelden van zijn.

Verbinden
“De cultuur van de chef is de grootste motivatie. Cultuur brengt inzichten, bewustzijn en het verbindt elkaar. Bovendien is cultuur een belangrijk ingrediënt voor de toekomst”, aldus Bottura tijdens zijn masterclass bij Gastronomie. “Wees trots op waar je vandaan komt en op die ingrediënten.”

Soenil Bahadoer
Ook Soenil Bahadoer van restaurant De Lindenhof** in Nuenen was aanwezig bij de masterclass en Entree sprak hem na afloop van het verhaal van Massimo Bottura. “Cultuur moet je in je eten brengen. Ik heb de Franse basis gehad en dat verbindt ik met mijn Hindoestaanse cultuur.  Ik organiseer voor mijn gasten een speciale specerijen-dag om te laten zien wat wij hiermee doen. Ik laat mijn gasten namelijk graag zien hoe je cultuur in voeding kunt verwerken.”

Gerelateerd nieuws

donderdag 17 september 2015