Branchenieuws

De Kromme Watergang** wint Slag op de Schelde

De kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door Stijn Rotthier, sous-chef van restaurant De Kromme Watergang** in Hoofdplaat.

De persprijs van deze jaarlijkse kookwedstrijd ging naar Marco van der Wijngaard van restaurant De Hoefslag* in Bosch en Duin. Stijn Rotthier wist de vakjury bestaande uit SVH Meesterkoks Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**), Edwin Vinke (De Kromme Watergang**) en voorzitter Sjaak Jobse te overtuigen met zijn gerecht.

No-waste
Hij maakte zeebaars en asperge, met een Italiaanse Roero Arneis-wijn. De vakjury was zeer te spreken over zijn no-waste gedachte, waarbij incourante delen van de zeebaars werden gebruikt. 

Venkel
De persjury koos voor Marco van der Wijngaard van De Hoefslag* vanwege zijn gerecht van Oosterscheldekreeft, zeebaars, asperge en venkel, begeleid door een cocktail van venkel, Pernod en Granny Smith-appel.

Nationaal Park
De tweede editie van de kookwedstrijd Slag op de Schelde vond maandag 23 mei plaats aan boord van het schip de Denick II tijdens een vaart op het water van Nationaal Park de Oosterschelde. 6 deelnemers hadden de opdracht een gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde te maken, begeleid door een bijpassende drank.

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen