Branchenieuws
Foto Jim Ellam

The Duchess: trots & dankbaarheid overheerst

Vandaag werd The Duchess, gevestigd in W Amsterdam, tijdens de uitreiking van de sterren bekroond met een Michelinster. "Het was nooit ons initiële doel, maar wel een droom die werkelijkheid is geworden."

"Trots overheerst", begint Yossi Eliyahoo. Hij is oprichter van The Entourage Group (met onder andere Mr Porter, The Duchess en W Amsterdam) en won in 2015 nog de Hospitality & Style Award, de prijs voor ondernemer van het jaar, tijdens de Entree Awards. "Ik ben trots en dankbaar dat Michelin ons werk de grootst mogelijke gastronomische erkenning toebedeeld. We proberen met The Entourage Group keer op keer unieke belevingen voor onze gasten te creëeren. Dat deze missie nu door Michelin erkend is, was nooit ons initiële doel maar wel een droom die werkelijkheid is geworden."

Een droom
Ook chef-kok Jeffrey Graf van The Duchess is trots op de erkenning door Michelin. "Het is zo'n ongelofelijke eer om zo'n onderscheiding te krijgen", begint hij. "Een droom! Bij The Duchess krijg ik de kans op echt iets bijzonders te creëeren. Maar dat vraagt ook veel van een team. Het is fantastisch om ons werk zo bekroond te zien worden."

Entree Awards
De Michelinster is niet de enige prijs voor de ondernemers achter The Entourage Group. Eerder won W Amsterdam namelijk de Entree award voor Best Hotel Design. Mr Porter won datzelfde jaar de award voor Best Restaurant Design. Afgelopen november werd Liran Wizman, mede-oprichter van The Entourage Group, bekroond met de Hospitality & Style Award 2017.

De sterren
Vandaag werden ook The White Room, Le Restaurant, AIRrepublic, Fitzgerald en Vista bekroond met hun eerste Michelinster. Inter Scaldes ontving de derde Michelinster.