Branchenieuws

Edwin Vinke haalt titel SVH Meesterkok

Edwin Vinke, chef-kok van restaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Slijkplaat, heeft gisteren de titel SVH Meesterkok behaald.

Hiermee wordt hij de 122ste SVH Meesterkok van Nederland, de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks.


De proef werd afgelegd in De Kromme Watergang. Na het tekenen van ''De code van Eer'' startte de commissie met de proef. In aansluiting op een rondleiding volgde de lunch waarbij de commissie koos voor vier verschillende voor-, hoofd- en nagerechten van de ?a carte kaart. Het bedrijf vraagt met deze uitgebreide kaart veel van de organisatorische talenten van de chef-kok.


In de middag werd Vinke onderworpen aan een reeks van vragen die betrekking hebben op zijn managementvaardigheden en zijn visie op de Nederlands keuken. ''s Avonds kookte de chef-kok een zevengangendiner dat was opgebouwd uit producten en ingredi?en passend bij de herfst. Het gehele menu werd voorzien van bijpassende wijnen, wat deel uitmaakte van de proef.


Na deze intensieve dag bepaalde de Plaatselijke Commissie Meesterproef - bestaande uit SVH Meesterkoks Marc van Gulick en Otto Nijenhuis, secretaris Jasper van Almenkerk en plv. secretaris Hans Huiskes - dat Vinke geslaagd was voor zijn proef.


Naast het presenteren van een menu op meesterlijk niveau wordt de kandidaat tijdens de meesterproef beoordeeld op instructie en begeleiding, organisatie en planning van productieprocessen, automatisering, financieel keukenmanagement, kwaliteit van de inkoop, taalvaardigheid en presentatie, samenstelling menu en assortiment van de kaart, mise en place en hygi? conform de Hygi?code voor de Horeca.


Op een nader te bepalen tijdstip zal de inauguratie plaatsvinden. Vinke krijgt dan op feestelijke wijze de versierselen uitgereikt die bij de titel SVH Meesterkok horen.

Reacties

Reactie toevoegen