Branchenieuws

Eigen academie voor Robert Kranenborg

Meesterkok Robert Kranenborg is begin september zijn eigen academie gestart: de Robert Kranenborg Academie. De opleiding is een initiatief van re-integratiebureau In2wrk in samenwerking met het UWV, het ROC van Amsterdam en Kranenborg zelf.

Kranenborg biedt een select aantal jongeren met een leerbeperking een opleiding van 13 weken aan. "Zonder een dergelijk initiatief dreigt dit soort jongeren buiten de maatschappelijke boot te vallen," zegt initiator Marco Wins van In2Work. "De geselecteerde jongeren krijgen hier een geweldige kans, op de eerste plaats doordat ze les krijgen van deze meesterkok, maar ook omdat we 14 restaurants en hotels gevonden hebben waar wij de pupillen een baan aan kunnen bieden van minimaal een half jaar. De motivatie om te willen koken speelde een belangrijke rol bij de selectie van de jongeren."

Kennisoverdracht
Kranenborg vindt de uitdaging naar eigen zeggen hartstikke leuk.  "Dat lesgeven is een beetje nieuw voor me, maar aan de andere kant heb ik sinds ik een leidinggevende positie in de keuken kreeg altijd al en met veel plezier aan kennisoverdracht gedaan. Een deel van de witte brigade bestaat immers altijd uit leerlingen."

Reacties

afbeelding van joop braakhekke

was ooit ook bezig met ROC, omdat het vak "restaurateur" op sterven na dood is, helaas niet gelukt

Reactie toevoegen