Branchenieuws

Food design voor CliniClowns

In Dutch Design Hotel Artemis wordt er door Executive Chefkok Alex Batteram en Food Designer Annelies Hermsen een relatie gelegd tussen Food Design en het goede doel CliniClowns.

Bekende creatieve Nederlanders zoals Jan Jansen, Youp van 't Hek, Anne Wil Blankers en Coco de Meyere laten hun ultieme lievelingsgerechtomtoveren tot Food Design. Een groot deel van de omzet van deze gerechten gaat naar CliniClowns.
Food Design is het verheffen van gerechten tot kunst en beleving. Alex Batteram, de Executive Chefkok van Dutch Design Hotel Artemis, is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van deze nieuwe culinaire belevingen. Met zijn slogan 'Eet sensationeel, Eet anders, Eet Artemis' zoekt hij continu de balans tussen vakmanschap, ingredi?en en de verrassingsfactor om de zintuigen te prikkelen. Tijdens de wisselende D&A design & kunstexposities in Dutch Design Hotel Artemis vertaalt Alex het dan geldende thema in zijn gerechten.

Met de nieuwste expositie 'C!RCUS, welkom in de culinaire piste!' wordt definitief de weg van Food Design ingeslagen. Voor dit thema gaat Alex een samenwerking aan met Food Designer Annelies Hermsen. Dutch Design Hotel Artemis is een dynamisch 4-sterren hotel gelegen tussen het centrum van Amsterdam, Schiphol en de Zuidas. Het hotel beschikt over 256 comfortabele hotelkamers, Restaurant-Bar ''De Stijl'' met een aanbeveling van Michelin, een riant, deels overdekt, terras aan een vijver, 11 multifunctionele vergaderruimten en een ruime ondergrondse parkeergarage. Het decor van het hotel is ge?pireerd door Dutch Design. Naast de eigen collectie worden elke 3 maanden wisselende exposities met design en art georganiseerd.