Branchenieuws

Groots benefietgala bij Hotels van Oranje

In Hotels van Oranje in Noordwijk vond zaterdag 4 oktober voor de negende keer The Quality of Life Gala plaats, met benefietgala.

De opbrengst van de veiling waaraan vierhonderd personen meededen, wordt besteed aan onderzoek naar kinderkanker. Het gaat om een bedrag van 2.111.975 euro.


Het geld wordt besteed aan twee bijzondere projecten. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis gaan alle kinderoncologische centra in ? project samenwerken. Gezamenlijk wordt een onderzoek gestart naar de gevolgen van de bestrijding van kinderkanker op latere leeftijd. Het tweede project is een onderzoek dat zich richt op het feit dat bloedkanker, ofwel leukemie, bij sommige kinderen terugkeert en bij anderen niet


Het thema van het gala dit jaar was Paultje!. Paultje kreeg op zijn negende kanker maar overwon de ziekte. Zijn ouders gebruikten hun ervaringen om een educatieve tekenfilm te realiseren: Paultje en de Draak. Tijdens The Quality of Life Gala werden vijftig gipsen Paultjes geveild die waren beschilderd door bekende Nederlanders.


Andere zaken die onder de hamer gingen, waren onder andere een exclusieve reis naar de voorjaarsshow van modeontwerpers Viktor & Rolf in Parijs, een kinderpopconcert door Theater Terra, een priv?treden van Paul van Vliet, 10.000 dvd's van het avontuur Paultje en de Draak, een volledig verzorgde reis naar Mauritius en een Renault Megane Cabrio.

Reacties

Reactie toevoegen