Branchenieuws

Han Ji over verlies ster: 'niet onverwacht'

Vandaag is tijdens de uitreiking van de Michelinsterren bekendgemaakt dat onder andere het Haagse fine-diningrestaurant HanTing Cuisine geen Michelinster meer heeft. "Het is niet helemaal onverwacht."

In het DeLaMar Theater werd maandag 11 december de nieuwe Michelingids gepresenteerd. 6 nieuwe restaurants ontvingen 1 ster, Inter Scaldes ontving de derde ster.

Tijd voor vernieuwing
4 restaurants, waaronder HanTing Cuisine, gingen van 1 naar geen ster. Voor Han Ji is het geen grote verrassing. "We hadden eerder al gecommuniceerd dat het concept komend jaar wordt omgegooid. Na 8 succesvolle jaren en een overvol restaurant was het echt tijd voor vernieuwing." 

Zhēng
HanTing Cuisine gaat met het nieuwe concept verder onder een nieuwe naam: Zhēng. In het nieuwe restaurant vormt stoom een belangrijke basis. Restaurant HanTing Cuisine blijft bestaan, maar verhuist naar Beijing. 

Toegankelijker
Afgelopen maanden is Han Ji veel in China geweest en hij heeft zin om met een totaal nieuw concept te starten. "We willen terug naar de Chinese basis en toegankelijker worden. Ook gezond eten krijgt een nog prominentere positie." Afgelopen maanden heeft Han Ji veel tijd doorgebracht in China om inspiratie op te doen en de opening van nieuwe restaurants voor te bereiden. Onlangs opende UMAMI by Han zijn deuren in Beijing en ook HanTing Cuisine verhuist naar de Chinese hoofdstad.

UMAMI
De fusion-stijl van HanTing Cuisine wordt doorgezet bij UMAMI by Han. "Met deze shared-diningrestaurants bieden we wat de nieuwe generatie gasten wil: betaalbaar, gezond, lekker informeel, maar wel met goede service en kwalitatief hoogstaand eten. Ditzelfde gaan we doen bij Zhēng, maar dan wel op een hoger niveau. Geen petieterige schilderijtjes met bloemetjes en bijtjes, maar strakke gerechtjes met krachtige smaken."