Branchenieuws

Hilton wordt twee verdiepingen hoger

Hilton Amsterdam wil het hotel met twee verdiepingen uitbreiden, zo meldt general manager Roberto Payer. Dit in navolging van het oorspronkelijk ontwerp van het hotel.

Payer deed zijn uitspraak tijdens een persconferentie ter ere van de opening van River Dining, een sfeervol dinerconcept in de tuin van het hotel, waarbij gegeten wordt onder een 'gazebo' aan het water. Payer hoorde van een kennis dat het oorspronkelijke ontwerp van het monumentale Hiltongebouw van de beroemde architect Hugh Aart Maaskant twee verdiepingen hoger was en werd enthousiast. "Ik heb meteen de tekeningen opgevraagd en gecontroleerd of het klopte. Toen ik zag dat het originele gebouwontwerp inderdaad hoger was, ben ik plannen gaan maken. Inmiddels heb ik een aanvraag lopen bij de gemeente Amsterdam voor de uitbreiding en heb ik goede hoop dat ik binnenkort een positief antwoord krijg."


De uitbreiding is de volgende stap na de herinrichting van de tuin. Naast het River Dining Restaurant is er een nieuw tuinpaviljoen gebouwd met transparante gevels en ruime deuren. Daarnaast heeft espressobar Issimo nu ook een terras.