Branchenieuws

Hospitality& Style Award 2017: Liran Wizman

Met veel toonaangevende hotels en f&b-concepten is de van oorsprong Israëlische Liran Wizman een succesvolle horecaondernemer in Nederland én in het buitenland. Hij is oprichter van hotelgroep EHPC, bekend van hotelmerken zoals Max Brown, Sir en W, en samen met Yossi Eliyahoo (winnaar Hospitality & Style Award 2015) oprichter van The Entourage Group, bekend van f&b-concepten zoals Mr. Porter, The Duchess, MOMO en The Butcher. 

Wizman begon ooit als vastgoedhandelaar, maar inmiddels is hij een echte hotel- en f&b-man met oog voor authenticiteit te noemen. Dat begon in 2006 met de transformatie van het Park Hotel in Amsterdam naar een van de eerste boetiekhotels van Nederland, maar kreeg pas echt vorm met de opening van het eerste Sir-hotel: Sir Albert in de Amsterdamse Pijp in 2013. Veel succesvolle hotels, restaurant-bars en een nachtclub in Amsterdam, Duitsland en Spanje volgden. Hieronder o.a. het prestigieuze W Amsterdam (2015) en het dit jaar geopende Sir Adam (Amsterdam), Sir Joan (Ibiza) en de nachtclub MAD FOX (Amsterdam). Volgend jaar staat Milaan op het programma. Met zijn bedrijven in Amsterdam behaalde/won Lizman al meerdere keren een nominatie/prijs tijdens de Entree Awards. 

Wizman heeft al met al een portfolio dat dient als voorbeeld voor veel horecaondernemers. Hij is een ondernemer met lef en is een echte doelgroepdenker. Hij ziet bovendien in de juiste gebouwen kansen voor vernieuwende concepten. Met recht kreeg hij tijdens de Entree Awards 2017 de prijs Hospitality & Style Award 2017! In het januarinummer zullen staat Wizman met een uitgebreid portret in Entree Magazine.​