Branchenieuws

Hotelgroep Hampshire gaat voor groen in 2009

De hotelgroep Hampshire Inns, Hotels & Classics begint het jaar 2009 met een goed voornemen: groen denken.

Dit richt zich zowel op de gasten van de diverse hotelbedrijven als ook op de bedrijfsvoering. Het groene denken houdt in dat Hampshire gedurende het eerste kwartaal van 2009 haar (zakelijke) gasten verrast en trakteert met het thema Eco/Green.

Elk individueel Hampshire-hotel bepaalt zelf welke eco/green-maatregelen zij implementeert en wat zij voor de gast in petto heeft. Hierbij valt te denken aan vergaderingen in het groen, biologische diners, ecologische producten, schenkingen aan goede doelen, et cetera.

Green manager
De werknemers in de hotels worden getraind en gewezen op milieubewuste en milieubesparende maatregelen. In meerdere hotels wordt dit bijvoorbeeld vormgegeven door het aanstellen van een zogeheten green manager. Hij is onder andere verantwoordelijk voor energiebesparingen en milieumaatregelen, zoals controlerondes voor het laag zetten van radiatoren, onnodige verlichting uitzetten of zijn collega's bewustmaken van het milieubewust omgaan met producten en apparatuur in de dagelijkse exploitatie.

Reacties

Reactie toevoegen