Branchenieuws

'Jonnie Boer invloedrijke ondernemer'

Chef-kok Jonnie Boer is door ondernemersmagazine Sprout en haar lezers verkozen tot nummer acht van de dertigst invloedrijkste mensen in ondernemersland onder de vijftig jaar.

Sprout besloot tot de verkiezing om de nieuwe generatie in kaart te brengen. "De young boys en girls met charisma en een flink - zelf opgebouwd - netwerk. Ondernemers, maar ook politici en experts die iets te betekenen hebben in de ondernemerswereld."

Jonnie Boer

Jonnie Boer is inmiddels 44 jaar. Oorspronkelijk was hij gewoon een chef-kok in restaurant De Librije in Zwolle, totdat hij samen met zijn vrouw Thérèse het restaurant opkocht en zij de ene na de andere Michelinster binnensleepten.

"Sindsdien is hij niet meer weg te slaan uit de media en maakt hij slimme commerciële dealtjes om zijn BN'er-status en portemonnee wat te spekken", aldus Sprout.

Andere zaken
Naast de Librije opende Boer een hotel, een tweede restaurant (Librije's Zusje), winkel en kook- en wijnschool, en biedt hij zijn service op locatie aan met Food on Tour. Zijn naam duikt daarnaast onder andere op bij maaltijden van Albert Heijn, het businessclassmenu van Lufthansa, een productlijn van Bijenkorf en RTL-realitysoap Pure Passie.

Prijzen
De lijst met prijzen en loftuitingen die hem zijn toegekend, is lang: variërend van de Duitse Eckhart Witzigmann-preis voor innovatie tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook lonkt het buitenland.

Reacties

Reactie toevoegen