Branchenieuws
Foto Peter Goossens Henk van Cauwenbergh

Juryleden S.Pellegrino Young Chef bekend

De jury van de derde editie van de S.Pellegrino Young Chef 2018, de internationale zoektocht naar jong culinair talent, is bekend. Ron Blaauw, Jaimie van Heije, René Matthieu, Peter Goossens en David Martin zijn de juryleden van de Benelux.

Ron Blaauw, begonnen als kok in sterrenrestaurant De Kersentuin te Amsterdam, nu een succesvol 'culinair ondernemer' zoals hij dat zelf noemt. Restaurants onder zijn leiding zijn onder andere: Bridges, Blaauw On Fifth, Ron Gastrobar*, The Fat Dog en Ron Gastrobar Oriental.

Jaimie van Heije
Jaimie van Heije, ooit sous-chef bij Ron Blaauw, staat nu aan de leiding bij Jaimie van Heije en Moon - A'DAM Toren. "Mijn cuisine is moeilijk om onder woorden te brengen. Ik gebruik al mijn ervaringen en inspiratie om elke dag weer nieuwe gerechten te bedenken. Ik wil mensen verrassen met nieuwe, spannende gerechten, met invloeden vanuit de hele wereld.”

David Martin
Sinds 2004 staat David Martin als chef in de keuken van La Paix*, het sterrenrestaurant dat hij samen met zijn vrouw Nathalie Obbiet runt. Eind 2010 werd Martin ook partner bij brasserie BOZAR. David Martin is een échte kok, één die nieuwsgierig blijft zoeken naar verandering, vernieuwing en verbetering.

Peter Goossens
Peter Goossens, ook wel 'de Godfather van de Belgische keuken' genoemd, opende zijn eerste restaurant in 1987 en in 1992 opende hij zijn restaurant Hof van Cleve***. Sindsdien heeft Goossens veel prijzen gewonnen; in 1998 was hij de jongste chef ooit met twee Michelinsterren. "In onze gastronomie wordt kennis van generatie op generatie aan de jonge chefs doorgegeven en dat vind ik super belangrijk."

René Matthieu
René Matthieu werd in 2013 bekroond tot Beste Groenterestaurant van Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg maar met name bekend door zijn sterrenrestaurant Chateau de Bourglinster*. "Ik heb geen 'signature dish' want mijn keuken verandert constant maar ik werk nog altijd graag met groenten die ik heel graag combineer met fruit."

Regionale finale
Tien geselecteerde kandidaten uit de 21 geografische regio's gaan door naar de regionale finale, deze vindt plaats in Den Haag in september 2017. Tijdens deze finale moeten de finalisten hun ‘signature dish’ bereiden voor de jury die de gerechten proeven en de winnaar selecteren volgens de vijf 'golden rules'. De vijf 'golden rules' bestaan uit: ingrediënten, vaardigheden, talent, presentatie en boodschap.

Finale in Milaan
Eind december 2017 worden de 21 finalisten bekend gemaakt die doorgaan naar de finale in Milaan. Elke finalist wordt toegewezen aan een "Mentor Chef", één van de leden van de regionale jury, die de jonge chef advies geeft over zijn ‘signature dish’ om deze verder te perfectioneren en de kandidaat voor te bereiden op de wereldwijde finale.

Reacties

Reactie toevoegen