Branchenieuws

Kamilla Seidler gastchef bij Rijks* A'dam

Begin oktober kookt Kamilla Seidler 3 dagen samen met Joris Bijdendijk in RIJKS* in Amsterdam. Seidlers restaurant Gustu is de afgelopen jaren twee keer verkozen tot Bolivia’s beste restaurant.

Kamilla Seidler, opgeleid aan de Hotel & Restaurant school in haar geboortestad Kopenhagen, heeft veel ervaring opgedaan in restaurants als Mugaritz, Manoir Aux Quat’ Saisons, Paustian en Geist. In 2012 veranderde een telefoontje van NOMA mede-oprichter Claus Meyer het levenspad van de Deense Seidler. Ze werd chef van restaurant Gustu in Bolivia. Gustu is nummer 14 op de Latin America’s 50 Best lijst.

Verbetering
Gustu streeft de ‘0 kilometer-filosofie’ na: het restaurant werkt uitsluitend met ingrediënten die in Bolivia zijn geplant, geteeld en verwerkt. Ook zetten Seidler en haar team zich in voor verbetering van de levensomstandigheden voor boeren en voor culinaire innovatie. Chefs Seidler & Bijdendijk creëren samen een uitgebreid menu tijdens het evenement. Tijdens de lunch wordt en 6-gangenmenu geserveerd voor €75 p.p. en tijdens het diner een 8-gangenmenu voor €105 p.p.

 

Gerelateerd nieuws