Branchenieuws

Koks van Locavore Bali gastchefs bij RIJKS

Chefs Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, oprichters van restaurant Locavore op Bali, zijn op 21, 22 en 23 april zijn de te gast bij RIJKS. Samen met Joris Bijdendijk creëren zij een speciaal lunch- en dinermenu tijdens het 3-daagse evenement RIJKS x LOCAVORE. 

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat Locavore over lokaal eten. Van rauwe Balinese abalone tot Sumbawa oesters. 

Vermeer
De Nederlander Eelke Plasmeijer begon zijn keukencarrière op 14-jarige leeftijd. Het echte koken leerde hij bij het toenmalige tweesterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam. Tijdens een bezoek aan zijn mentor in Jakarta in 2008 werd hij overgehaald de positie van head chef over te nemen in een lokaal restaurant. Meteen ontstond er een klik met Ray Adriansyah die daar als sous-chef aan de slag ging. Al snel verhuisden ze samen naar Bali waar ze uiteindelijk de keuken van Alila in Ubud onder hun hoede namen.

Locavore
De passie voor het koken met duurzaam geproduceerde en lokale ingrediënten deed Eelke en Ray besluiten het concept naar het volgende niveau te brengen. Samen met restaurant manager Adi Karmayasa werd Locavore opgestart. In 2016 werd het restaurant uitgeroepen tot Best Restaurant in Indonesia en kreeg het een plekje in de lijst van Asia's 50 Best Restaurants.

Gangen
Chefs Plasmeijer & Bijdendijk creëren samen een uitgebreid menu tijdens lunch en diner. Het lunchmenu bestaat uit 6 gerechten voor €77,5 p.p. het dinermenu bestaat uit 8 gangen voor €105 p.p.

Gerelateerd nieuws