Branchenieuws

Nederland viert Valentijnsdag in de horeca

Nederlanders gaan (het weekend) voor Valentijnsdag het liefst naar een hotel. Daarna zijn restaurants het meest favoriet.

Dat blijkt althans uit een poll van HotelSpecials.nl (waarvan de resultaten wellicht wat gekleurd zullen zijn wegens de samenstelling van de sitebezoekers, red.). 58 procent van de stemmers gaat in ieder geval het liefst naar een hotel. Niet op maandag 14 februari zelf, maar het weekend daaraan voorafgaand worden de hotels het meest bezocht.

Vier sterren
Verder preferen de stemmers een overnachting in een viersterrenhotel dat van alle gemakken is voorzien. Dat betekent een verblijf inclusief ontbijt met eventueel een diner, upgrade naar een luxe kamer of een leuk cadeau zoals een fotomozaïek op een canvas doek.

Overall zijn de prijs, ligging van het hotel en gastenbeoordelingen erg belangrijk voor de keuze van de consument.

Restaurant
Na het hotel is uit eten gaan het populairst (28 procent), gevolgd door naar de bioscoop gaan (10 procent), naar de sauna gaan (3 procent) en een rondvaart maken (1 procent).

Bestemmingen
Als gevraagd wordt naar waar valentijnsvierders het liefst heengaan, blijft Antwerpen het meest favoriet. Daarna volgen Maastricht, Brussel, Scheveningen en Amsterdam.

Vorig jaar werd de vijfde plek voor de hoofdstad nog ingenomen door Den Haag.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.

Facebook-account
Horeca Entree.

Reacties

Reactie toevoegen