Branchenieuws

Nederlandse zomer in trek bij buurlanden

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) verwacht in juli en augustus zo'n 2,9 miljoen buitenlandse toeristen in Nederland.

Dit zijn er ongeveer honderdduizend meer dan vorig jaar. Als vanouds zullen de toeristen vooral afkomstig zijn uit de directe buurlanden: Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Belgi?Qua accommodatie zijn vooral de bungalowparken en campings populair.


Kleine daling
Vorig jaar gingen 3,9 miljoen Nederlanders in de zomermaanden op vakantie in eigen land. Het NBTC verwacht dat dit aantal in 2008 afneemt tot 3,8 miljoen. Kees van der Most, research manager van NBTC: "We zien een tendens dat Nederland als vakantiebestemming het vooral moet hebben van de korte vakanties, buiten het zomerseizoen. Voor de hoofdvakantie kiest de Nederlander relatief vaak voor een buitenlandse bestemming."


Op het gebied van accommodaties blijken de bungalowparken deze zomer in trek te zijn. Van der Most: "De laatste jaren zien we dat de camping als accommodatie iets in populariteit afneemt. Maar goede weersomstandigheden kunnen de bezetting positief be?loeden."

Reacties

Reactie toevoegen