Branchenieuws

Next Generation 2016: Choux, Amsterdam

In Studio21 in Hilversum werd vanavond de award Next Generation uitgereikt. Deze nieuwe award is in het leven geroepen om waardering te tonen voor niet zozeer de buitenkant van het concept, maar juist op compromisloze, eigenzinnige liefde voor het vak en het product. De grote winnaar in deze categorie: Choux in Amsterdam.

De directe aanleiding voor deze categorie was de koers die een nieuwe groep Amsterdamse restaurateurs het afgelopen jaar insloeg. De jury hoopt en verwacht dat in de komende jaren ook Next Generation-restaurants uit andere delen van het land kunnen worden beloond. "De genomineerden delen een culinaire gedrevenheid zonder opsmuk, gericht op gastvrijheid, smaak en ingrediënten. Met afwijkende portionering en al dan niet lokaal aanbod, gedreven door zaken als duurzaamheid en minimale verspilling. Keuken, wijnkaart, voor- en achterkant van deze restaurants zijn met elkaar in balans en persoonlijker dan we tot nog toe tegenkwamen, omdat ze niet zijn ontstaan vanuit concepten, fancy interieurs, trends of verdienmodellen." Choux is volgens de jury een optelsom van alles waar deze categorie voor staat: persoonlijk qua inrichting, locatie en gastvrijheid. Servicegericht zonder ooit formeel of schools te worden, pioniers in natuurwijnen en met gerechten die stuk voor stuk de nadruk leggen op smaak en bereiding van de vaak eenvoudige producten. 

Over de award
Deze nieuwe award is in het leven geroepen om waardering te tonen voor restaurateurs die tot nu toe buiten de gebruikelijke categorieën vielen. De genomineerden voor Next Generation delen een eigentijdse culinaire passie, die in combinatie met een ongedwongen, persoonlijke gastvrijheid de toon zet voor de toekomst. Design, concept en doelgroep zijn hier bijzaak. Dit is dineren pur sang, met een trendsettende bezieling.

Nominaties
Dit jaar komen alle genomineerden dus nog uit Amsterdam, maar volgend jaar verwacht de jury bedrijven uit het hele land te nomineren. Genomineerd in deze categorie waren:
* Kaagman & Kortekaas, Amsterdam
* Scheepskameel, Amsterdam
* Breda, Amsterdam
* DS, Amsterdam

Sponsoren