Branchenieuws

Stiltecursus tegen geluidsoverlast in hotels

Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem onder hotelgasten. Daarom werd het zogeheten Quietroom-label in het leven geroepen. Vanaf nu kunnen hoteliers ook op 'stiltecursus'. “Hotelmedewerkers hebben maar weinig kennis over geluid. Over wat de wettelijke eisen zijn en hoe je geluid kunt voorkomen.”

Hoteleigenaren kunnen voortaan op cursus om op die manier hotelgasten het optimale comfort te bieden. Lucas Keizer van stichting Quietroom-label: “Je staat soms versteld wat de hotelgasten moeten verduren voor soms pittige kamerprijzen. Eigenlijk is dat een schande. Voor hoge prijzen mag je stille kamers verwachten.”

Bouw en inrichting
Volgens hem gaat het veelal fout bij de bouw en de inrichting van de hotelkamers. “Zo weten veel ontwerpers van hotels niet dat er speciale wanden, ramen airco’s en zelfs isolerende vloerbedekkingen zijn die het geluid absorberen. Hierdoor kunnen de decibellen flink worden teruggebracht”, legt hij uit.

Geluidsisolatie
In Nederland zijn 12 (en wereldwijd 140)  hotels in het bezit van het stiltelabel Quietroom. De cursus ‘Geluid in Hotels’ is ontwikkeld door de opleidingstak van het Kenniscentrum Geluidsisolatie: de KGI Academie. 

Reacties

Reactie toevoegen