Branchenieuws
Foto Limit Fotografie

Team Librije*** wint Slag op de Schelde

De Librije*** in Zwolle heeft gistermiddag 22 mei volgens de vakjury de kookwedstijd Slag op de Schelde gewonnen. De persjury benoemde restaurant Elea uit Rijswijk als winnaar. 

Dat schrijft Omroep Zeeland. 6 topchefs stonden gistermiddag in de finale voor de kookwedstrijd Slag op de Schelde aan boord van een schip op de Oosterschelde. 

Vakjury
De vakjury, bestaande uit onder andere Syrco Bakker van Pure C, en de persjury beoordeelden de 6 deelnemers. Zo'n 250 bezoekers gingen mee op de boot om de wedstrijd te volgen. 

De opdracht
De ingestuurde recepturen werden blind beoordeeld. Daar kwamen uiteindelijk 6 winnende chefs uit die 22 mei meededen aan de wedstrijd. Zij kregen de opdracht om tijdens een rondvaart op de Oosterschelde een gerechtje te maken met asperges en een Zeeuws product uit de Oosterschelde. Het gerecht van team de Librije***, bestaande uit Nino Willems, Lars Aukema en Jan-Willem Berendsen, werd door de vakjury als beste beoordeeld. 

Vorig jaar
Vorig jaar benoemde de vakjury Stijn Rotthier van De Kromme Watergang** als winnaar en de persprijs ging naar Marco van der Wijngaard van restaurant De Hoefslag.

Initiatiefnemers
De wedstrijd is een initiatief van Hans Everse van Zilt-E Ziltzaam Lekker en Rutger & Jessica v/d Weel van Katseveer*. Hoofdsponsor  isVHC Kreko Groep.

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen