Branchenieuws

Topchefs komen met receptenboek Culibaby

De potjes Olvarit zijn verleden tijd. Althans, als het aan de 11 topchefs ligt die samen het boek Culibaby hebben geschreven.

11 topchefs van 8 verschillende restaurants en in totaal 15 Michelinsterren hebben gezamenlijk gezonde, culinaire gerechten bedacht voor jonge kinderen en hun ouders. De recepten zijn gebundeld in het boek Culibaby.

Pleidooi
Het boek werd maandag 2 mei gepresenteerd in het Amsterdamse hotel De l’Europe. Volgens Hans Melissen, samensteller van Culibaby, is het boek ook een pleidooi voor gezonde babyvoeding. Hij wil de kant-en-klaarpotjes van Olvarit niet afkraken. "De fabrikant doet ook z'n best. Maar als je zo'n potje opendoet, ruik je één geur van worteltjes die zes jaar hebben staan koken. Het is veel beter om frisse, gevarieerde producten te gebruiken", zegt hij tegen Trouw.

Chefs
De chefs die hebben meegewerkt aan het boek zijn: Jacob Jan Boerma & Ewout Eleveld van De Leest***, Jonnie Boer & Maik Kuijpers van De Librije***, Jasper Hermans van Aan de Poel**, Richard van Oostenbrugge van Bord’Eau**, Jan Sobecki van Chapeau!**, Erik van Loo van Parkheuvel**, Jonathan Zandbergen van Merlet*, Joris Bijdendijk & Wim de Beer van Rijks.

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen