Branchenieuws

Tweede Fairtradeweek in aantocht

Stichting Max Havelaar houdt van 30 oktober tot 9 november voor de tweede keer de Fairtradeweek. Het motto: Kies Vandaag, Koop Fairtrade.

Tijdens deze campagne worden producten met het keurmerk Fairtrade extra in het zonnetje gezet. Dit gebeurt door speciale promoties bij supermarkten, cateraars en koffieleveranciers, maar ook via radio, televisie en brochures. Ten slotte houden sommige koffiebranders zogeheten coffeeclinics.

Eerlijke prijs
"Steeds meer gasten willen graag zeker weten dat een eerlijke prijs is betaald, het milieu niet is geschaad en dat er goede sociale omstandigheden zijn", aldus een woordvoerder van de stichting.

Afhankelijk
"In de winkel kunnen consumenten al een actieve keus maken; op de werkvloer of in de horeca zijn ze echter afhankelijk van het aangeboden assortiment. Dé horecaondernemer of cateraar die in staat is om een ruim en (zeker niet onbelangrijk) zichtbaar assortiment Fairtrade-producten aan te bieden, is spekkoper. Bovendien kan hij met zo'n assortiment op een eenvoudige manier invulling geven aan zijn maatschappelijk verantwoord ondernemingsbeleid."

Eindproduct
De voordelen zijn verder natuurlijk voor de boeren, die door Max Havelaar hun productiekosten gedekt zien en leren goed om te gaan met het milieu. "Daarnaast gaat het om ambachtelijk en met de hand geplukte producten waarvoor heel veel in kwaliteitsverbeteringen is geïnvesteerd. Dat zorgt ervoor dat het eindproduct van zeer goede kwaliteit is en zeer regelmatig ook nog eens biologisch. Dat proef je ook echt."

Reacties

Reactie toevoegen