Branchenieuws
Foto Bocuse Nederland

Vakjury Bocuse d'Or bekend

Tijdens Gastvrij Rotterdam vindt de kookwedstrijd Bocuse d’Or plaats. De vakjury van SVH Meesterkoks die geëerd zijn met vele Michelinsterren werd donderdag 3 september bekendgemaakt.

De juryleden zijn: : Jonnie Boer (De Librije***, Zwolle), André van Doorn (Kasteel Heemstede*, Houten), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**, Amsterdam), Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve**, Waalre) en Sidney Schutte (Librije’s Zusje**, Amsterdam). Schutte is recent toegevoegd aan de jury en neemt de plaats over van Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt). Zij dragen allemaal de titel SVH Meesterkok.

Keukenjury
De presentatie ligt in handen van Marc van Hulick en Angélique Schmeinck. De keukenjury bestaat uit SVH Meesterkok Marco Poldervaart (’t Havenmantsje in Harlingen), SVH Meesterkok Marcel de Leeuw (Double Tree by Hilton Amsterdam en voorzitter van de Stichting Sterklas en bestuurslid Gilde van Nederlandse Meesterkoks) en Ronald Bellaart (Heren Spyker, Hilversum). Leendert Klaassens (De Graancirkel, Groningen) is de wedstrijdleider tijdens de wedstrijd.

Deelnemers
Gert van der Heijden van Het Roode Koper in Ermelo, Emiel Kwekkeboom van La Rive* (Amstel Hotel) in Amsterdam, Stephan Nijst van De Eetclub in Scheveningen, Jan Smink van De Librije*** in Zwolle en Kees Visser van Bij Kees uit Zierikzee, strijden om een ticket naar Boedapest, waar de internationale finale van Bocuse d’Or plaatsvindt.

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen