Branchenieuws

Veel emotie bij Inter Scaldes na 3e ster

Een mooie uitreiking vandaag in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 6 restaurants ontvingen een Michelinster. Na veel speculaties voor een derde ster nam Inter Scaldes vandaag de 3e Michelinster in ontvangst. "Ieder jaar hoopten we op de derde ster. Nu is het eindelijk zover. Geweldig."

Ook De Librije en De Leest behouden hun 3e ster. Er was veel emotie zichtbaar bij Jannis Brevet en zijn vrouw Claudia. "Geweldig", zegt Jannis Brevet. "Ieder jaar hopen we op die derde ster. De afgelopen 5 jaar werd er al veel gespeculeerd, maar nu is het moment eindelijk daar."

Gezond bedrijf
Brevet is vooral trots op zijn team. "We hebben een goed en gezond sterk bedrijf opgebouwd de afgelopen jaren. Ieder jaar worden we sterker. We zijn financieel afhankelijk en we hebben zowel voor als achter een geweldige brigade. Dit is een kroon op ons werk. Authenticiteit en de kwaliteit op het bord is belangrijk, maar ik denk dat vooral het toaalplaatje moet kloppen." 

Inter Scaldes beschikt al sinds 1978 een Michelinster en kreeg er in 1984 een tweede bij. In 2001 nam Jannis Brevet de keuken over. Michelin: "De keuken van chef Brevet is vandaag tot volle wasdom gekomen", aldus Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingidsen. "De manier waarop hij eersteklas streekproducten sublimeert en de geweldige smaakallianties die hij creërt, bewijzen zijn ongeloofelijke talent. Hij weet zijn gasten te beroeren, hij wekt emoties op die men enkel bij restaurants met de hoogste onderscheiding ervaart." 

1 ster
The Duchess, Le Restaurant en The Whiteroom in Amsterdam, AIRRepublic in Cadzand, Fitzgerald in Rotterdam en Vista in Willemstad kregen allemaal een eerste Michelinster.

Michelin Award
Ook werd dit jaar de Michelin Award uitgereikt aan iemand die volgens de jury een beloning verdient voor het werk in de culinaire wereld en de hotellerie. De Award gaat dit jaar naar sommelier David van Steenderen van Vineum in Rotterdam. Het is de eerste keer dat Michelin de prijs uitgedeeld.