Branchenieuws

Wilco Berends over De Nederlanden* 2.0

Het restaurant van Wilco en Caroline Berends, De Nederlanden*, heeft de afgelopen weken een flinke restyling ondergaan en is maandag 8 februari feestelijk heropend voor de restaurantgasten.

Het nieuwe interieur is een ontwerp van Jeroen Smeele. De serre, de nis en het restaurant hebben ieder een eigen identiteit gekregen door het gebruik van verschillende kleuren en materialen. Caroline Berends: "Sommige elementen wilden we per se houden. Zo heeft de serre al eeuwenlang een zwart-wit geblokte vloer, die haal je niet zomaar weg. De kleuren zijn daarop aangepast. In de serre wordt nu voornamelijk de lunch geserveerd, ook voor mensen die binnen een uur alweer weg moeten zijn. De nis is nu goud met zwart en in het restaurantgedeelte worden veel blauwtinten gebruikt. Dit vanwege de rivier De Vecht waaraan het restaurant gelegen is."

Oubollig
"Wekenlang is er hard gewerkt om samen met het puin het ietwat oubollige imago in de container te gooien," vult Wilco Berends aan. "Dit is De Nederlanden zoals wij het graag zien. Het is knus,gezellig en warm en veel minder stijf. Je moet het gevoel krijgen alsof je onze huiskamer binnenloopt."

Lees hier het uitgebreide interview dat Entree onlangs had met Caroline en Wilco Berends.

Reacties

Reactie toevoegen