Branchenieuws

Willemsen kookt voor zorginstelling

De 77-jarige ex-topkok Martin Willemsen kookte 2 oktober voor de bewoners van zorginstelling Huize Mater Misericordiae in Tilburg.

Dit deed hij in navolging van de toekenning van vier sterren aan de zorginstelling, eerder dit jaar bij Gastvrijheidszorg met Sterren. De jury hiervan noemde Huize Mater Misericordiae een open en vriendelijk huis met gastvrije uitstraling. Ook werden het zeer goed verzorgde eten en drinken, de optimaal geboden faciliteiten en de respectvolle benadering van de medewerkers genoemd.


De 225 bewoners konden kiezen uit twee feestmenu's en een menu voor hen die liever wat bekender eten wilden. Het nagerecht werd door Willemsen zelf geserveerd, wat hem vele ovaties opleverden.


Willemsen kookte zeventien jaar voor het Nederlands Koninklijk Huis in binnen- en buitenland en was twintig jaar chef bij restaurant De Korenbeurs in Tilburg, waarvan hij tien jaar lang de eigenaar was. Ook kookte hij in hotel Modern in Tilburg, in Chalet Royal in Den Bosch en was hij de leermeester van Cas Spijkers.


Bovendien won hij driemaal goud met zijn team op de Culinaire Olympiade, won hij in 1996 de Zilveren Koksmuts gewonnen en schreef hij twee kookboeken. Zijn zoon Hein volgde hem op: die is inmiddels chef-kok bij De Hofstee in Bladel en won in 1996 de Zilveren Koksmuts.

Reacties

Reactie toevoegen