Branchenieuws
Foto Ming Chao

Winnaars Entree Awards 2017 bekend

Na weken vol spaning was het maandagavond 27 november eindelijk zover. In Theater Amsterdam werden in geheel nieuwe stijl de winnaars van de Entree Awards 2017 bekendgemaakt! Bekijk ze hieronder.

11 toonaangevende horecabedrijven, de beste bartender én de meest inspirerende horecaondernemer namen een award mee naar huis.

Alle winnaars op een rij:

Best Restaurant Design: Bodon, La Grande Brasserie in Amsterdam
Het uitgangspunt van Bodon, La Grande Brasserie, het nieuwe restaurant in Apollo Hotel Amsterdam, wordt bij binnenkomst meteen duidelijk: less is poor. Hoe dat eruit ziet? Een uitbundig, luxe, chic en rijk gedecoreerd design zonder dat het overdadig wordt. 

Best Hotel Concept: Conscious Hotel The Tire Station in Amsterdam
Zonder al te veel poeha en overdaad draagt Conscious Hotel The Tire Station in Amsterdam een duidelijke visie met betrekking tot duurzaamheid uit. Dat gebeurt subtiel en op een prettige en verfrissende manier (‘ecosexy’). En dat alles in een fijne setting, waar met restaurant Moer en patisserie Sticky Fingers ook twee goede en bijpassende f&b-concepten zijn neergezet door Marco Lemmers en Sam Cohen. 

Best Restyling: Hotel Arena in Amsterdam
Met de forse restyling van het 25 jaar oude Hotel Arena in Amsterdam heeft horecaondernemer Paul Hermanides weer goud in handen. Hij liet onder andere een volledig nieuw(e) hotelvleugel, restaurant en hoofdingang met indrukwekkende entree van brede trappen aan het Oosterpark bouwen. 

Best Restaurant & Bar: Beers & Barrels in Breda
In een restaurant-bar moeten gasten in iedere ruimte energie voelen. Die voelen zij bij Beers & Barrels in Breda absoluut. De ondernemers achter deze zaak, Sippien Baarsma en Wichert van Rijn, hebben alle etages van de ruimte volop benut. Bovendien laten ze een unieke locatie, de oude Oranjeboom-brouwerij, weer herleven tot een gezellige plek waar je met vrienden kunt eten en drinken. 

Best Hospitality Concept: Down Town Gourmet Market in Eindhoven
DOWN TOWN Gourmet Market is een sfeervolle foodhal in Eindhoven die een brede doelgroep uit de regio aantrekt. De oprichters, Alexander Holterman, Hans Snoeijen en Rick Polman, hebben hun visie perfect uitgewerkt. Dit resulteert in een ijzersterk concept, met meerdere uitstekend doordachte aspecten. 

Best Hotel Design: Parc Broekhuizen in Leersum
Een sprookje met in iedere ruimte een wow-factor. Dat is hoe we Parc Broekhuizen het beste kunnen omschrijven. Na een restauratie van bijna twee jaar is op een bijzondere locatie, een historisch landgoed in Leersum, iets fenomenaals neergezet. Het design van het gebouw, dat bestaat uit een hotel met 22 suites en restaurant Voltaire (waar Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest*** onlangs aan is verbonden) én van het naastgelegen koetshuis is vernieuwend, licht, fris en verrassend. Judith van Mourik is verantwoordelijk voor het design van Parc Broekhuizen.

Best off the Grid: A Beautiful Mess in Amsterdam
Welke ondernemers durven een risico te nemen en kijk buiten de gebaande paden? De jury koos voor de oprichters van Refugee Company. In de voormalige wasserette van de Amsterdamse Bijlmerbajes opende de stichting eerder dit jaar A Beautiful Mess. Dit pop-up-restaurant wordt gerund door asielzoekers die wonen in het naastgelegen azc. Hun kwaliteiten worden op de perfecte manier benut, mede door samen te werken met twintig toonaangevende horecaondernemers. 

Best Club Venue: Mad Fox in Amsterdam
Yossi Eliyahoo en Liran Wizman van The Entourage Group, bekend van o.a. The Duchess, Izakaya, Mr. Porter en The Butcher met vestigingen in Amsterdam en in het buitenland, wisten precies wat ze onder het luxe hotel W Amsterdam wilden realiseren: een high-end nachtclub. Het eindresultaat is MAD FOX, een catchy venue waar werkelijk over alles tot in de kleinste details is nagedacht. 

Next Generation: Mr. & Mrs. Watson in Amsterdam
In deze categorie keek de jury naar genomineerden die een duidelijke visie hebben met betrekking tot het eten en ondernemen van de toekomst, zonder daarbij smaak en gastvrijheid uit het oog te verliezen. Mr. & Mrs. Watson krijgt dit het beste voor elkaar. Deze winnaar tilt de specifieke levensvisie van de ‘plant based’ keuken boven het alternatieve circuit uit en introduceert deze bij een groter publiek. Zo dragen zij hun steentje bij aan een betere toekomst voor zowel mens, dier als milieu. 

Best Cocktailbar: Mr. Smith in Maastricht
Bij Mr. Smith, een nieuwe cocktailbar in een prachtige gewelvenkelder in Maastricht, komt veel samen. Natuurlijk goede cocktails, maar ook Limburgse gastvrijheid, een ruim productaanbod en een verrassend interieur vinden we hier terug. Opvallend is de houten bar, die oogt als een soort theater, en de vele details waaraan aandacht is besteed in de inrichting. 

Best Coffee Concept: NewWerktheater in Amsterdam
Koffie in de horeca is in een nieuwe fase beland. NewWerktheater in Amsterdam is daarvan een perfect voorbeeld. Jochem Leegstra en Julia Kortekaas, eigenaren van creative agency …,staat, bouwden een voormalig theater om tot hun nieuwe studio én breidden het uit met een restaurant, een fotostudio,  en meeting-, event- en expositieruimtes. 

Hospitality & Style 2017: Liran Wizman, oprichter van EHPC en mede-oprichter van The Entourage Group
Met veel toonaangevende hotels en f&b-concepten is de van oorsprong Israëlische Liran Wizman een voorbeeld voor velen. Hij is een ondernemer met lef, een echte doelgroepdenker en ziet in de juiste gebouwen kansen voor vernieuwende concepten. Liran is oprichter van hotelgroep EHPC, bekend van hotelmerken zoals Max Brown, Sir en W, en samen met Yossi Eliyahoo (winnaar Hospitality & Style Award 2015) oprichter van The Entourage Group, bekend van f&b-concepten zoals Mr. Porter, The Duchess, MOMO en The Butcher. De bedrijven zijn te vinden in onder andere Amsterdam, Berlijn, Hamburg, op Ibiza en straks ook in Milaan.

Best Bartender 2017: Daryl Lieuw-On
Daryl Lieuw-On van NY Basement in Rotterdam eindigde samen met Airto Cramer (Tales & Spirits, Amsterdam) en Marcel van der Ben (Behind Bars, Utrecht) in de finale van Best Bartender 2017. In alle rondes van de competitie behaalde hij goede scores; daarnaast blonk hij onder andere uit op het gebied van gastheerschap, humor, snelheid, kennis en uiteraard de cocktails. Hij kreeg zijn award uitgereikt door jurylid Tess Posthumus. Lees hier het volledige verslag

Een vakjury, bestaande uit 11 vooraanstaande hospitalityprofessionals, beoordeelde de 55 meest onderscheidende horecabedrijven in Nederland die het afgelopen jaar zijn geopend of gerestyled. 

Sponsoren

Reacties

Reactie toevoegen