Branchenieuws

WoonZorgPark biedt beste gastvrijheid

Tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg is de Gastvrijheiszorg Award uitgereikt aan WoonZorgPark Loosduinen. Het geheel vond plaats in Ede.

Het congres had als thema Zorg voor Smaak, met onder andere medewerking van Annemie Burger, directeur generaal van het Ministerie van LNV.


Tijdens het middagprogramma vond de presentatie van de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2008 plaats, de kwaliteitsgids voor eten & drinken, ambiance en service in zorginstellingen. Op de tweede plaats eindigde De Bolder in Huizen, onderdeel van Vivium Zorggroep. De derde plaats was een gedeelde plek voor Ter Schorre in Terneuzen en het Wijndaelercentrum in Den Haag.


In de gids, een uitgave van B + B Vakmedianet, wordt onder andere de top tien zorginstellingen met de beste gastvrijheidszorg gepresenteerd. Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen; ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen. Doel is het verblijf van gebruikers van de zorg met professionele gastvrijheidszorg te verbeteren.


Gastvrijheidzorg met Sterren is een initiatief van LOC/LPR, de belangenorganisatie van cli?enraden in zorginstellingen, waarbij ruim 2200 cli?enraden zijn aangesloten, het Koksgilde Nederland, een vereniging van ruim 1700 koks en B+B Vakmedianet, uitgever van o.a. de vakbladen Gastvrije Zorg en Ziekenhuis & Instelling en de sterrengids Gastvrijheidszorg. Het initiatief wordt ondersteund door organisaties als VDZ, Actiz, VHVG, ZN, het Ministerie van VWS en het ministerie van LNV.