Dranken

Eric van Beek wint NLse finale Bacardí Legacy

De Amsterdamse bartender Eric van Beek van Bar 27 wist dinsdagavond 22 november de Nederlandse finaleplek van de BACARDÍ Legacy Global Cocktail Competition 2018 te verzilveren met zijn Cariño cocktail. Dit vond plaats tijdens de Noord Europese finale van de competitie in de Adam Tower in Amsterdam.

Net zo belangrijk als de cocktail zelf is het verhaal erachter, de presentatie en de marketingcampagne achter het drankje. Hoe Van Beek die campagne verder invult tot aan de wereldfinale in april 2018, is bepalend voor zijn eindscore op het wereldtoneel. Dit toneel is Mexico City, waar 35 landen (van India tot Ierland) zullen strijden om de wereldtitel van 26 april t/m 2 mei 2018.

Ongekende prestatie
Dit voorjaar wist de Belgische bartender Ran van Ongevalle van The Pharmacy in Knokke met zijn Clarita-cocktail de prestigieuze BACARDÍ Legacy Global Cocktail Competition te winnen, een ongekende prestatie die hem in 1 klap wereldberoemd maakte binnen de internationale cocktailindustrie. De Belgische finalist van dit jaar is niemand minder dan Didier van den Broeck, bartender en eigenaar van cocktailbar Dogma in Antwerpen.

Cariño – Eric van Beek
50 ml BACARDÍ 8 Años
30 ml Griekse yoghurt
5 ml Chartreuse Jaune (geel)
20 ml vanillesiroop
10 ml vers citroensap

Bereidingswijze
Shake alle ingrediënten met ijs, schenk uit en fine strain in een Nick & Nora-glas gevuld met een groot blok ijs. Garneer met versgeraspte nootmuskaat over het glas.
bacardilegacy.combacardi.nl

 

 

 

Reacties

Reactie toevoegen