Fastservice

Luciano's IJssalon van het Jaar 2012

Luciano's uit Wassenaar is verkozen tot IJssalon van het Jaar 2012. Dit gebeurde op de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs.

De ijssalons die streden om de titel mochten met één medewerker uitkomen tijdens de wedstrijden voor de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscreatie tijdens de IJsvak begin februari.

De scores hiervan werden bij elkaar opgeteld. De 5 ijssalons met de hoogste score werden vervolgens genomineerd voor IJssalon van het Jaar.

Opgeteld
Vervolgens werden de genomineerde ijssalons beoordeeld op gastvrijheid en hygiëne. De beoordelingen die hier uit voortkwamen zijn opgeteld bij de eerdere scores, wat leidde tot de uiteindelijke winnaar.

Winnaar
In het IJscentrum in Wageningen vond maandag 19 maart, de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs, de bekendmaking van de winnaar plaats. Luc Blok van Luciano's ontving uit handen van SVH Meesterijsbereider Marcel Janssen, de winnaar van 2011, de beker.

De runner-ups waren Holland in Uden, Van der Poel in Hengelo, Jo's in Reuver en De Parel in Putten. In totaal deden 95 ambachtelijke ijsbereiders uit Nederland mee aan de wedstrijd.

Steun in de rug
Jaques Vos van het IJscentrum: "We zijn tevreden over het kwaliteitsniveau van alle deelnemers, maar zoals altijd met een wedstrijd kan niet iedereen winnen. Alleen al de nominatie is voor veel ijssalons een steun in de rug."

"De prestaties van individuele ijssalons dienen als kwaliteitsstimulans voor de totale branche."

Wedstrijden
De IJsvak en de daaraan gekoppelde vakwedstrijden worden jaarlijks georganiseerd met als doel de vakbekwaamheid, creativiteit en inventiviteit te stimuleren. Hierbij spelen hygiëne, presentatie en beroepshouding een essentiële rol.

Verder worden de IJsvakbezoekers via presentaties, voorlichting en workshops voorbereid op het nieuwe seizoen.

---
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief
Fastservice Entree.

Abonnement
Fastservice Entree.

Reacties

Reactie toevoegen