Innovatie
Foto JYB architecten

Albert Heijn komt met restaurant én hotel

In Kaatsheuvel komt een Albert Heijn met een restaurant in de winkel en een hotel erboven. In het restaurant worden verse producten uit de supermarkt verwerkt die de houdbaarheidsdatum bijna hebben bereikt.

Albert Heijn-franchisenemer Piet den Hartog en Coen Schelhorst van OOKs Hospitality & Leisure zijn de initiatiefnemers. De ‘nieuwe’ Albert Heijn is een supermarkt-, food- en gastvrijheidsconcept ineen. JYP architecten wordt verantwoordelijk voor het ontwerp. 

Voedselverspilling
De doelstellingen van de initiatiefnemers zijn het leveren van hoge kwaliteit voedsel, het halveren van voedselverspilling en de klant bewust maken van ons voedsel. “Hiermee kunnen we eveneens inspelen op de steeds hogere eisen die de hedendaagse klant stelt aan producten en diensten”, aldus de initiatiefnemers.

Maaltijden & menu's
In het restaurant kunnen gasten straks dagvers bereide maaltijden ter plekke consumeren of meenemen. Hiermee wil Albert Heijn Kaatsheuvel voedselverspilling tegengaan. : “De producten die veel supermarktgasten niet nemen, omdat deze ‘tegen de datum’ aanzitten, zullen nu door onze koks worden verwerkt in dagverse maaltijden en menu’s”.

Hotel
Het hotel krijgt straks 69 hotelkamers, een receptie, bar en lounge. Als alles volgens planning verloopt, gaan de nieuwe supermarkt en het hotel eind 2017 open.

 

Reacties

afbeelding van Henny Groote

Of er hotelgasten zijn die elke dag tegen de datum aan willen eten? In ons restaurant in Tovenaarsberg kwam de groente 's morgens van het land en 's avonds op tafel. Dagvers willen we toch? Zeker in een luxe restaurant..AH moet en mooie supermarkt blijven met dagverse producten. En tegen de datum? Vrijwilligers laten koken voor daklozen en minima's. Dat zou socialer zijn en geen voedselverspilling meer. Prestigeobject onder het mom van sociaal verantwoord leuke winst maken op iets wat niet meer te verkopen is. Dat valt erg tegen van AH.

Reactie toevoegen