Innovatie

Best Restyling: De Librije, Zwolle

Driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle heeft gisteravond de award Best Restyling in ontvangst mogen nemen. Jonnie en Thérèse Boer konden helaas niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar lieten in een vooraf opgenomen filmpje weten 'dolblij' te zijn met hun overwinning.

"Het is een grote stap voor ons geweest om na 23 jaar te verhuizen naar een ander pand en het interieur te vernieuwen," vertelde Thérèse Boer. "Maar de gasten vinden het geweldig en de logistiek is enorm verbeterd. Het restaurant is nu één met de keuken. Er is veel meer beleving, emotie en zuurstof."

Ontspannen ingetogenheid
De jury sprak lovend over het vernieuwde interieur. “De restyling van De Librije gaat verder dan alleen het creëren van een mooie, nieuwe ruimte,” aldus juryvoorzitter Godfried van der Lugt op het podium.  “Het vernieuwde interieur staat in dienst van het totaalconcept en draagt bij aan de culinaire ontdekkingsreis. Pracht en praal maakten plaats voor ontspannen ingetogenheid waardoor alle aandacht uitgaat naar de creaties op tafel. Door deze aanpak vernieuwde De Librije zich volledig en is het klaar voor een nieuw decennium.”

De Molen van Sluis
De categorie Best Restyling betreft zaken die hun interieur en concept een restyling gaven om daarmee een succesvolle stap te kunnen maken voor de toekomst. Vorig jaar won De Molen van Sluis in Sluis deze felbegeerde award.