Innovatie

Des Bouvrie opent hotelsuite in vliegtuig

Binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie opent vrijdag 4 december officieel de vliegtuigsuite in Teuge.

Het toestel - een Ilyushin 18 bouwjaar 1960 – is met uitzondering van de cockpit volledig gestript en omgetoverd tot een luxe suite. Het 37 meter lange voormalige regeringsvliegtuig staat direct aan het platform van vliegveld Teuge in de provincie Gelderland.

Voorzieningen
De hotelsuite kent onder andere een Auping-bed, ligbad met jacuzzi, doucheruimte, infraroodsauna, een loungegedeelte met relaxfauteuils, drie flatscreens voorzien van blu-ray dvd-spelers, een moderne pantry met koelkast, minibar, vaatwasser, inbouw-koffiezetapparaat en combioven.

Ontwerp

De cockpit verkeert in originele staat. Alle namen van de instrumenten staan in het Russisch en veel lampjes werken nog. Het interieur werd ontworpen door Marjolein Garritsen die dit afstudeerproject realiseerde voor haar opleiding aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer.  
 
Genomineerd
De vliegtuigsuite is één van vijf nominaties voor de tweejaarlijkse Badkamer Design Awards in de categorie Hotel. De winnende badkamer zal op 1 februari 2010 bekendgemaakt worden. De winnende ontwerper ontvangt een prijs van tienduizend euro.

Initiatief
Initiatiefnemer van het hele project is Ben Thijssen, eigenaar van de hotelboekingswebsite www.hotelsuites.nl.  Een overnachting inclusief ontbijt kost € 350,- voor twee personen die dan exclusief gebruik hebben van het hele toestel.


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter. 

Reacties

Reactie toevoegen