The Duchess, Amsterdam
Innovatie
Foto Jim Ellam

[Fotoalbum] The Duchess, Amsterdam

Onder het glazen plafond van de voormalige KAS Bank in Amsterdam is sinds kort restaurant The Duchess gevestigd. Klassieke gastvrijheid, Weense invloeden en verfijnde smaken uit Zuid-Frankrijk en Italië worden er gecombineerd. The Duchess is onderdeel van hotel W Amsterdam dat in september zijn deuren opent. “Heden en verleden komen hier samen.”

[Klik hier voor het fotoalbum]

Ondernemer Yossi Eliyahoo is met zijn bedrijf The Entourage Group verantwoordelijk voor de zaken MOMO, Izakaya, The Butcher en sinds kort ook voor restaurant The Duchess in Amsterdam. In september opent in de voormalige Kas Bank namelijk hotel W Amsterdam, waar The Duchess en later ook restaurant Mr. Porter onderdeel van zijn. Het W-lifestylemerk wil met zijn innovatieve design, unieke service en bijzondere horecagelegenheden een boost geven aan de (hoofdstedelijke) horeca.

"Toen mijn compagnon en ik voor het eerst dit gebouw binnenliepen waren we meteen verkocht; dit wilden we delen met de stad”, vertelt Eliyahoo. “Mensen hebben jarenlang geen idee gehad van hoe het er binnen uitzag, terwijl het zo'n bijzondere locatie is. De geschiedenis van dit pand is zo voelbaar. Daarom besloten we het te restaureren en de oorspronkelijke elementen uit het verleden terug te brengen."

Koninklijk
Het Israëlische architectenbureau BK Architecture is verantwoordelijk voor het design van The Duchess. De hoge, versierde, glazen plafonds, zwarte, marmeren details, handgemaakte vloertegels en houten kozijnen geven het gevoel van de elegantie van een vroeger koninkrijk, gecombineerd met het comfort van deze tijd. “Heden en verleden komen hier dus samen. Eyecatchers zijn onder andere de grote kroonluchters die door de hele zaak hangen. Die creëren een wow-effect. Daarnaast is onze Duchess table middenin de keuken een bijzonder element, waaraan gasten omringd worden door chefs die hun kunst beoefenen. In welke richting een gast ook kijkt, er is altijd iets bijzonders te zien.” Uit de keuken komen geraffineerde smaken uit Zuid-Frankrijk en Italië , beter bekend als de nouveau-niçoise cuisine. Ook speelt afternoon tea een prominente rol bij The Duchess, met een hoog ‘Alice in Wonderland’-gehalte dankzij de nostalgische theekopjes, theepotten en taartplateaus.
Internationale gasten, locals, bekende Nederlanders, vaste gasten; The Duchess ontving de afgelopen weken al een diverse mix aan publiek. “De reacties van gasten zijn fantastisch. Mensen hebben het gevoel dat ze in het buitenland zijn.”

Mr. Porter
Eliyahoo zit niet stil en is momenteel onder andere bezig met nog een nieuw concept in W Amsterdam. Zo opent in september in W Amsterdam ook restaurant Mr. Porter. “Het wordt een goed verzorgd, vrouwvriendelijk steakhouse, met een moderne cocktailbar en een terras met prachtig uitzicht op de Dam en skyline van Amsterdam”, aldus de ondernemer.

The-Duchess.com
Design BK Architecture

Gerelateerd nieuws

donderdag 19 maart 2015