Innovatie

Gastronomixs en Koksgilde schudden de hand

Leden van het Koksgilde krijgen (voortaan) toegang tot Gastronomixs. Zodoende krijgt het inspiratieplatform er in één klap 2.800 gebruikers bij.

Koksgilde-president Theo van Rensch: "Dit is echt een geweldige deal, waarmee leden op een moderne manier kunnen bijblijven in hun vak en hun creativiteit verder kunnen ontwikkelen. En daar is het ons juist om te doen."

"Vooral onze jonge leden, 40 procent is jonger dan 30, zoeken via internet, apps en meer van deze moderne media hun informatie. Daar spelen we nu helemaal op in. Ik zie dit als een enorme stap voorwaarts voor het Koksgilde."

Meer energie
Jeroen van Oijen van Gastronomixs: "We zijn heel erg blij met de samenwerking. Gastronomixs krijgt er in één keer bijna 2.800 gebruikers bij. Het bevestigt de behoefte aan een kennisplatform en geeft ons nog meer energie om het verder uit te bouwen. Naast het abonnement gaan we speciaal voor de leden van het Koksgilde minimaal 2 keer per jaar livesessies organiseren."

"Daarnaast benaderden we ruim 30 scholen met een gratis proeflidmaatschap voor pas afgestudeerde koks op niveau 3 en 4. Hiermee willen we jonge vakmensen een half jaar laten proeven van zowel het Koksgilde als Gastronomixs. Al met al een overeenkomst en samenwerking die volgens mij en mede-oprichter Inge Meijs geweldig is voor koks en het koksvak."

Een abonnement kost normaal 60 euro per jaar.