Innovatie

Gouden Koksmuts 2016 naar team Wollerich*

Chef de cuisine Gerard Wollerich van restaurant Wollerich* in Sint-Oedenrode heeft met zijn team de Gouden Koksmuts 2016 in de wacht gesleept.

De opdracht van de kookwedstrijd bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een viergangenmenu voor 4 personen op basis van verse seizoensingrediënten die ter plekke gewinkeld konden worden. De creativiteit van de koks stond tijdens de wedstrijd, die als thema ‘meesterlijk’ meekreeg, centraal.

Smaak en presentatie
De Gouden Koksmuts werd dit jaar voor de zesenvijftigste keer georganiseerd. In de jury: voorzitter Thomas Bühner, chef-eigenaar van restaurant La Vie *** in Osnabrück, Frank Fol, gildemeester van de Belgische Meesterkoks, SVH Meesterkok Robert Kranenborg, Felix Wilbrink, culinair journalist van De Telegraaf en Willem Himmelreich, jurysecretaris. Er werd onder meer gelet op smaak, presentatie, bereiding, het efficiënt gebruik van  ingrediënten en originaliteit.