Innovatie

Hertog Jan Proeverij is Mooiste Klassieke Bar

De Hertog Jan Proeverij van de familie Clevis in Arcen is de Mooiste Klassieke Bar van Nederland. Het publiek stemde de afgelopen maanden 2196 keer op de bar van het etablissement. De bar van Werelds aan het Strand won óók een publieksprijs: die voor Mooiste Bar van Nederland en Blue Collar Hotel in Eindhoven won de juryprijs.

De Hertog Jan Proeverij is uiteraard gelieerd aan de brouwerij, maar is inmiddels ook een klassieke zaak van formaat op zichzelf. Achter de bar staat een oude, Engelse buffetkast en worden 'oude' bieren gelagerd. Daarnaast zijn 2 van de 12 tapkranen omgebouwd tot een versnijdblok uit de brouwerij van vroeger. Ook de Hertog Jan Proeverij wierf uiteraard volop stemmen. Het realiseerde zelfs een écht stemhokje in de zaak, met posters, pijlen, gordijn en de stemwebsite standby. Bij Entree genoten we uiteraard van zoveel enthousiasme en het caféteam had er logischerwijze erg veel lol in. Monique Clevis: "We hadden natuurlijk gehoopt deze prijs te winnen en zijn erg blij! Maar het gaat natuurlijk de bar en het publiek dat op ons gestemd heeft. Bedankt!"

Prijzen
De prijzen werden uitgereikt op de tweede dag van vakbeurs Gastvrij Rotterdam, waar alle finalisten om beurten op het podium werden uitgenodigd door Entree-hoofdredacteur Maarten Wessels. ). De teams van de 3 bars mochten de volgende prijzen in ontvangst nemen: oorkonde, beker, bezoek aan/overnachting bij de Warsteiner-brouwerij in Duitsland en een Lavazza-koffiemachine.

De vakjury
* Marcel Beekman, directeur Warsteiner Benelux
* Tom Rietveld, directeur HTC Concepts
* Vincent Ronnes, De Douairière in Boxmeer (publieksprijs 2014)
* Ronald van Rooij, designer Meubel & Interieur Utrecht
* Hilde van der Stoel, salesmanager Lavazza
* Maarten Wessels, hoofdredacteur Entree

De wedstrijd Mooiste Bar van Nederland 2015 wordt gesponsord door:


 

Tags: