Hostelmarkt blijft in beweging
Innovatie
Foto Alibi Hostel in Leeuwarden

Hostelmarkt blijft in beweging

Met de recente opening van Alibi Hostel in Leeuwarden en de binnenkort geplande opening van Rebel Rebel in Groningen, is de hostelmarkt nog steeds volop in beweging.

Rebel Rebel zal op 1 februari de deuren openen. Initiatiefnemers zijn Anika Postma en Anna Liefers, die hiervoor een geslaagde crowdfundingsactie opzetten. Het concept is bijzonder. Postma: “Op het voormalige terrein van de Suikerunie hebben wij meerdere containers en kantoorunits neergezet. In 3 daarvan komen slaapzalen en van de andere 3 maken we gemeenschappelijke ruimtes. In de 2 zeecontainers maken we ons eigen kantoor, een opslagstudio en een technische ruimte.”

Oude gevangenis
Dit is echter niet het enige nieuwe hostel in Nederland. Zo openden onlangs de deuren van het bijzondere Alibi in Leeuwarden, waar vroeger een gevangenis gevestigd was. Oprichter Sjors Hollander tegen Entree Magazine: "We hebben zo veel mogelijk van de oude gevangenis intact gelaten, zoals de gevangenisdeuren, stenen en het zwarte staal. Het hostel heeft 22 kamers en 63 bedden."​

​Kansen voor ondernemers
De twee nieuwe hostels laten zien dat de hostelmarkt nog steeds in beweging is, ook na de opening van o.a. Generator, Clink, Cityhub, A&O en The Dutchies in Amsterdam en StayOkay in Utrecht. In een eerder artikel in Entree Magazine liet Hostelworld.com al weten dat er steeds meer hostels worden geboekt en dat er nog volop kansen liggen voor ondernemers.