Innovatie

Izakaya opent in München

München wordt de stad voor een nieuwe vestiging van Izakaya. Na de recente openingen in Hamburg en Ibiza, is München dit najaar de vierde locatie binnen Europa. 

Concept
Izakaya is een shared dining concept met een verfijnde Japanse cuisine met Zuid-Amerikaanse smaken. Chef Hariprasad Shetty zwaait de scepter over de keuken. Izakaya is onderdeel van het Amsterdamse The Entourage Group waaronder ook The Butcher, Club Mad Fox  en Restaurant Momo behoren. Mede - eigenaar van The Entourage Group Yossi Eliyahoo won in 2015 de prijs voor horecaondernemer van het jaar bij de Hospitality & Style Awards.

Design München
Het restaurant, gelegen op de begaande grond van Hotel Roomers, is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de nieuwsgierige reiziger.  Net als het hotel werd Izakaya München ontworpen door de interieurdesigners van Concrete Amsterdam. Het restaurant is opgebouwd uit verschillende zwarte materialen, met contrasterende licht eiken lamellen langs het plafond en één van de muren. Verschillende zitgedeeltes bieden plaats aan 130 gasten. Boven de grote gedeelde tafel, een terugkerend element binnen Izakaya, dobbert een mobiel van natuurlijk beukenhout in de vorm van een vis.  Yossi Eliyahoo: "In Amsterdam wist Izakaya Asian Kitchen & Bar de toon te zetten met een geheel nieuwe culinaire beleving, waarin authentieke gegevens een revolutionaire vorm aannemen. Het concept van high-end shared dining experience past perfect binnen München en is klaar om deze prachtige stad te veroveren."

Menukaart
In het hart van het restaurant ligt een Robata grill als het hoofdpodium voor de chefs die gerechten als Temari Sushi, Kombujime, Corn Tempura, slow cooked Short Ribs en de special Rabata-specialiteiten bereiden. Naast de specialiteiten van deze grill, serveert Izakaya ook Sakana - verschillende kleine gerechten – en creaties van de Hibachi fire bowl, een Japanse hot plate op houtskool. De onmisbare Japanse sushi en sashimi worden gecombineerd met exotische Peruviaanse kruiden. 

Gerelateerd nieuws

woensdag 5 juli 2017
dinsdag 17 juni 2014